Mar 28, 2005

A chronic lack of pleasure, of any enjoyable, rewarding or stimulating experiences, produces a slow, gradual, day-by-day erosion of man's emotional vitality, which he may ignore or repress, but which is recorded by the relentless computer of his subconscious mechanism that registers an ebbing flow, then a trickle, then a few last drops of fuel--until the day when his inner motor stops and he wonders desperately why he has no desire to go on, unable to find any definable cause of his hopeless, chronic sense of exhaustion. -- Ayn Rand, "The Voice of Reason"

Mar 22, 2005

1. The "immaculate conception" refers to the birth of what biblical figure?
Answer: The Virgin Mary -- not, as about everyone but a seminary student will tell you, Jesus.

2. Which is the most accurate: The original Star Wars movie is set 1,000 years in the future, 100 years in the future or five years in the future?
Answer: Five years -- since the movie takes place in the past. (Does the phrase "a long time ago, in a galaxy far, far away" mean anything to you?)

3. Alaska is the northernmost U.S. state. Is it also the farthest east, west or both?
Answer: Everyone will say west. But it's also the furthest east -- some of Alaska's Aleutian Islands are on the far side of longitude 180 degrees, the line that separates west from east.

4. The following piece of music was written in an honor of a famous hero. What was his weapon of choice? (Hum the Lone Ranger theme.)
Answer: Since the William Tell Overture is the real name of the tune, the answer is a crossbow -- not a six-shooter.

5. Is Reno, Nev., east or west of Los Angeles?
Answer: West. (Look at a map.)

6. During a Leap Year, how many times does the sun go around the Earth?
Answer: Zero. Earth orbits the sun.

7. Which U.S. state, known for its lovely beaches, lies farthest south?
Answer: Hawaii, not as suckers will presume, Florida.

8. True or false: The name of a notorious woman who was convicted of killing her parents with an ax was Lizzie Borden.
Answer: False. Lizzie was found not guilty -- like O.J.

9. Which goes farther north, Maine or Idaho?
Answer: Idaho stretches a lot further north than most people realize -- about 60 miles higher than Maine.

10. Going from the Atlantic to the Pacific, through the Panama Canal, in which direction are you traveling -- east or west?
Answer: East.
I used to be indecisive. Now I'm not sure. -- Anonymous

Mar 18, 2005

* Robin Hood's real name was Robert Fitz Ooth.

* The common silkworm has eleven brains, but it only uses five of them.

* English has 26 letters in its alphabet. Tamil has 248.

* Wallpaper was first used as a decoration for Chinese tombs.

* Colgate's first toothpaste came in a jar.

* There are 3,000 types of lice.

* The first Olympic games to be televised were the 1936 games in Berlin.

* Room temperature is 68 degrees Fahrenheit.

* The word for a misheard lyric is "mondegreen."

* All spiders are cannibals.

* Australia is the only continent without an active volcano.

* "Scelerophibia" is the fear burglars.

* The original name for Mickey Mouse was Mortimer Mouse.

* There is a species of moth that lives entirely on cow tears.
Don't worry about people stealing an idea. If it's original, you will have to ram it down their throats. -- Howard Aiken

Mar 15, 2005

The important thing is not to stop questioning. -- Albert Einstein
The important thing is not to stop questioning. -- Albert Einstein

Mar 8, 2005

Learning by experience often is painful- and the more it hurts, the more you learn. -- Ralph Banks

Mar 7, 2005

Creativity often consists of merely turning up what is already there. Did you know that right and left shoes were thought up only a little more than a century ago? -- Bernice Fitz-Gibbon